Ribbejazz 2023

Ribbejazz så busta fyker!

Skulle vi ta sjansen på Ribbejazz igjen?
Pandemien hadde tatt sine fanger og musikerne lå nesten på sotteseng. Men Lillestrøm Jazzklubb hadde kommet greit ut av epidemien som gjorde at halve landet gikk rundt og så ut som bankrøvere.
Høsten 2022 og åren 2023 gikk bra for oss. Vi hadde vært ganske på scenekanten økonomisk, men de to sesongene fikk rettet opp mye. Musikken var veldig bra, publikum møtte opp og pengene fylte opp tomrommene på kontoen.
Rundt Byfest-tider i 2023, begynte styret å diskutere et viktig tema: Skulle vi prøve oss på Ribbejazz igjen? Dette musikalske juleinnslaget som på noen år var blitt en tradisjon i Lillestrøm.
Vi hadde fått mange nye musikalske venner gjennom de jazzkafeene vi hadde arrangert det siste året. Vi begynte løselig å diskutere muligheten for å invitere til ribbefest igjen. Svarene vi fikk var klare som ei julestjerne: JA! Og at det var midt i julefeiringa var bare en fordel. Musikere er jo rastløse sjeler … Og hva skal du finne på i romjula når vi er lei av julesanger og fet mat? Jo da swinger man seg gjennom kvelden med gode venner, god musikk og gode muligheter for en deilig skvett i glasset.

Visst skulle det bli RIBBEJAZZ 29.12.2023!
Dette spesielle arrangementet som blir betegnet som «en byfest innendørs» ble i romjula gjennomført for 15. gang. På Lillestrøm kultursenter åpnet vi tre scener og gjennomførte 10 konserter. Og for en kveld det ble … Mer enn seks timer med musikk og blide mennesker, helt uten julepynt. Publikum trengte bare én billett og kunne mingle rundt fra konsert til konsert, kjøpe seg mat & drikke, treffe venner og nyte den beste musikken. Og var det populært? Ja, i underkant av 500 personer møtte opp og gjorde kvelden uforglemmelig.

Det var et bredt og swingende program som gledet alle fremmøtte. Scene 5 sørget for mat og drikke, Lillestrøm Kultursenter åpnet huset (som egentlig var julestengt) og stilte med teknikere og rene lokaler, Lillestrøm Jazzklubb arrangerte og holdt orden på publikum, musikere, og konsertprogram.

Hvordan gjennomfører en liten jazzklubb et slikt arrangement? Jo, med engasjerte styremedlemmer som ikke er redd for å ta i et tak, en velorganisert bookinggruppe, positive musikere, og godt samarbeide med LKS og Scene 5, gode sponsorer, og feststemt publikum så blir det en fest.
Takk til Lillestrøm Kultursenter, Scene 5, Romerike Sparebank, Advokatfirmaet Mageli. Uten dere hadde vi sittet hjemme i stua med marsipan og smult … Med slike samarbeidspartnere har styret i Lillestrøm Jazzklubb allerede begynt å tenke litt på om vi skulle prøve en gang til. Det blir jo romjul i 2024 også … Da ønsker vi oss enda flere tilhørere. VI sier som svenskene:
«Vi lägger ribban högt».

Vi fikk høre:

18.00: Karin Krog i Connect.
Hun har med seg supergutta Staffan William-Olsson på gitar og Terje Gewelt på bass.

Les mer.

18.30: Romerike Soulservice med Soul Sisters i Stjernesalen
Bandet lover fullt trøkk og kul på veggen. Og mange uåpnede soulperler under juletreet.

Les mer.

19.00: Stina Stenerud og Palle Wagnberg på Scene 5.
Lokal, «verdenskjent» duo. Regn med sensuell Monica Zeta-musikk og andre fløyelstoner …

Les mer.

19.30: Prima Vista Social Club i Connect
Swingende, spinnvill partymusikk med det beste fra jazzverdenen. La konfettien gå!

Les mer.

20.00: Best Western Swing i Stjernesalen
En bøling med lassoswingende jazz-cowboys skal vise oss hvor løst strengene sitter. Yahooo!

Les mer.

21.00: Majken Christiansen Kvartett på Scene 5
Vår danske jazzdiva gleder seg til å spre stjernestøv og Ella-låter utover publikum.

Les mer.

21.00: Frode Alnæs and the Frogs i Connect
Noe av det beste norsk strengelek har å by på. Blid, kreativ kar med fantastisk backing.

Les mer.

21.30: The Real Thing i Stjernesalen
Når disse gutta fyrer opp horna, blir hver fiber i kroppen tuppet til. Real music for real ears!

Les mer.

22.30: Swing´it i Connect
Denne festgjengen tar oss tilbake til forbudstiden med Gatsby, «Speakeasy» og høye drinker.

Les mer.

23.30: Stina Stenerud and her Soul Replacement i Stjernesalen
For et trøkk – og for en avslutning på stjernekvelden. Ikke rart vi går hjem med stjerner i øya!

Les mer.