STINA STENERUD

Stina er den perfekte sjelevennen!

Stina stenerud & her Soul Replacement er en herlig gjeng. De overrasker med egenkomponert skandinavisk soul i et moderne lydbilde som spruter over av spilleglede. – med en helt egen vri!

Soulmusikk oppsto på slutten av 50-tallet i USA, inspirert av gospel, rhythm & blues og jazz. Musikksjangeren har bitt seg fast på tross av full slåsskamp mot mye såkalt moderne musikk. Soul er ingen døgnflue og det kan Stina Stenerud bevise. Med en utilslørt forkjærlighet for musikkens eldre røtter, inviteres du med på en kraftfull, usminket og leken reise gjennom soul, funk og gospel!

Stina Stenerud startet tidlig med blues og jazz. Hun følte raskt en sterk trang til å fronte prosjekter med egne sanger, noe som ble en realitet i 2008. Gitarist Stian Haslie ble med laget, og et par år etter at debutplata «Kissing Fools» dulta imponerte lyttere over ende som dominobrikker, ble også Kristian Wentzel fast mann bak tangentene. Med plata «Coming Home» i 2012, der singelen «Sing Like Me» ble listet på NRK P1, kan man si at Stina og bandet trygt fant veien hjem. Etter dette har bandet sluppet singlene «Stay by My Side» i 2015 og «Close Your Eyes» i 2016.

Stinas stemme er skapt for denne musikken; sprudlende energisk og rå når det kreves, men også med en varm og inderlig fargepalett. Gitarist Haslie er ikke bare en dyktig gitarist, men også en dyktig og produktiv låtskriver. Kristian Wentzel viderefører til gangs den toten´ske soularven som navnet hans røper. I tillegg drives det hele friskt, funky og solid fremover av Bo Berg (Ninjabeat, Urban Gardening) på bass og Ole Martin Thorset (Klondike) på trommer.

Stina Stenerud & her Soul Replacement har godt over 300 konserter på samvittigheten, og har gjestet utallige festivaler og klubber. Dette har gitt bandet en god del spilling også utenlands. Nå må du ikke utenlands for å oppleve Romerikes svar på Natalie Cole. Stina har en stemme som glir inn under huden din og gir deg en opplevelse av fullkommenhet. Vi er sikre på at om Stina sang monteringsanvisninger fra IKEA, så ville vi fått gåsehud.

Det blir funky soulparty nå Stina og hennes Soul Replacement kommer på besøk på «Ribba». Ikke rart vi gleder oss til jul!