SWING IT

Forbudstid på Ribbejazzen

Når du ser disse gutta, går tankene direkte til forbudstid, ulovlige etablissementer, høye cocktails, høye bøter, brennevinssmugling, The Great Gatsby og Al Capone. Når du hører dem, ser du for deg en stormfull kveld over Atlanterhavet for 100 år siden, på vei til New Orleans, med mer forbudstid og folk sultefôret på brennevin, dans og moro. Prohibition var ikke bare forbud …

Swing’it er en fortelling om en gjeng med unge herremenn som digger 1920-tallets glade dager. Bandet har utviklet seg til å bli en av de mest suksessfulle tradjazz-bandene i Norge og Europa. Ja, faktisk. Det meldes om utsolgte hus på Ronnie Scott’s i London og høyrøstet publikum i Berlin, Paris München, Dresden, Kongsberg, Molde og selveste New Orleans. Og selvfølgelig i Bristol og Southampton i tillegg til Prohibition Parties i hele Norge.

Bandet tar publikum med på en reise 100 år tilbake i tid. De forteller historier om jazzens opprinnelse og det glade 20-talle med glitter, glamour og The Great Gatsby-fester. Hør om hemmelige fester under Forbudstiden og om optimismen og dekadensen fra en forsvunnet tid.

Musikken deres er den perfekte blandingen av vintage og moderne: inspirert av det gamle, presentert med nytt liv. De spiller den tradisjonelle jazzen som den egentlig var, nemlig som festmusikk, mikset det med poppete arrangementer. Det blir STOR fest for ørene. For øynene blir det et fantastisk liveshow som får fart på dansefoten. Bandet klarer å underholde alle aldre og mennesker. Kom og la deg bli underholdt av Swing´it – og rist løs så ribbebusta fyker! Hør dem på forskjellige strømmetjenester. Swing´it er blitt lastet ned over én million ganger allerede.

PS: Begrepet «Speakeasy» stammer fra tiden da de hemmelige festlokalene krevde passord for at folk kunne komme inn. Men de måtte framføres så lavt at myndighetene ikke kunne høre dem. Du slipper å hviske for å komme inn på Ribbejazzen! Det holder med billett!