FRODE ALNÆS & THE FROGS

Frode Alnæs regnes som en våre Norges beste gitarister og låtskrivere. Få artister kan vise til over 40 år på konsertscenen, og samtidig være like etterspurt. Hva det betyr? At denne mannen er helt enestående. Få artister kan slå ham. Dessuten er det heller ingen grunn til at noen skal slå Frode Alnæs. Han har ikke gjort noen noe fortred.

Frode Alnæs er kjent for sin unike evne til å kommunisere med publikum. Det er nesten som du er alene med Frode i salen. Dette har gjort han til en av våre mest folkekjære artister. Det er aldri kjedelig når Frode står på scenen. Han er utadvendt og byr alltid på musikalske overraskelser og godt humør. Og denne kvelden har han lovet oss et ekstra godt humør. Det er jo tross alt jul …

Frode & the Frogs er Frodes band gjennom flere tiår, ved siden av Dance With A Stranger. Med seg i bandet har han Jørun Bøgeberg på bass og Eivind Kløverød på trommer, to svært anerkjente og etterspurte musikere. Er det en musikalsk opplevelse du er ute etter, er dette stedet å være på den 29. desember.

Bandet forfører med sin musikalitet, sjarme og en spilleglede som overgår det meste. De vil by på høydepunkter fra Alnæs’ lange musikalske karriere. Og her er det en stor musikalsk minnebok som det er morsomt å bla i. Alle har det bra på en konsert med Frode og hans venner.

Frode har sine musikalske røtter innenfor både jazz og pop. Det gjør han til en spennende, leken og improviserende musiker. Han legger alltid inn noe nytt i sitt gitarspill og musikalske uttrykk. Og Jørun Bøgeberg og Eivind Kløverød er hans perfekte makkere på scenen! De følger gitarmesteren i alle krumspring og innfall.

Frode Alnæs er kjent som gitarvirtuosen, «sjefen» og opphavsmann til samtlige av låtene til «Dance With A Stranger». Hele åtte album har han gitt ut med danselaget. I tillegg har han gitt ut seks soloplater i eget navn, både som vokalist og gitarist. Det siste instrumentalalbumet «Mine venner i nøden» kom i februar 2023, og han har medvirket som låtskriver og gitarist på mer enn 150 album i inn- og utland. Det overrasker sikkert ingen at Frode Alnæs har samarbeidet med de fleste i norsk musikkbransje. Og flere nye plateprosjekter er på trappene. Frode er alltid på vei videre, og er mer produktiv enn noen gang.

Hans lange og eventyrlige musikalske livsreise har gitt ham mye heder og ære, blant annet tre Spellemannspriser. I Lillestrøm denne kvelden vil han ganske sikkert også ende opp med publikumsprisen.

Dette er Frode og froskene:

Frode Alnæs – gitarer/vokal
Jørun Bøgeberg – bass/vokal
Eivind Kløverød – trommer