THE REAL THING

Mine damer og herrer … Her er THE REAL THING!

Mye er skrevet og enda mer er sagt om The Real Thing, derfor skal vi heller la de musikalske juvelene skinne om kapp med himmelens julestjerner denne kvelden og natten og spare litt på ordkonfettien. Den jazz-funk-, orgelbaserte souljazzgjengen har siden starten i 1992 spilt mer enn 1700 konserter og solgt over 55 000 album. Musikken er inspirert av storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson og Wes Montgomery.

Kvartetten har utgitt åtte album. Debuten kom i 1992 med albumet The Real Thing. Blant de mest populære utgivelsene er Live (med «Waffle Shuffle» og «Horsefeathers»), Pleasure Is An Attitude (med «Mmm…Aahh…») og Deluxe (med «Ingen där»).

Bandet som «aldri går av scenen i tørr smoking» har opparbeidet seg en solid fanskare også utenfor jazzmenigheten. Dette er en gjeng som ingen noensinne blir lei av. Organisten Palle Wagnberg, gitaristen Staffan William-Olsson, saksofonisten Dave Edge og trommeslageren Hermund Nygård gleder seg til å fyre opp hammondorgelet, sjekke at sløyfa sitter rett og gyve løs på gammelt og nytt repertoar. Og om du skulle være i tvil: THIS IS THE REAL THING!

Foto: Patricia Varela