Majken Christiansen

Dansk dynamitt på plass!

Når du hører denne stemmen på radioen, er du ikke sikker på om det er Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan eller Dee Dee Bridgewater. Det er ingen av dem, det er danske Majken Christiansen. Hun synger i tradisjonen etter de store jazzdivaene. Kall gjerne også Majken en jazzdiva, for denne kruttpakka kan tolke de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, smil og overbevisning.

Foto: Lars Oppstad

Dansk, men norsk
Denne sjarmerende og sensuelle kraftpakken kommer opprinnelig fra København. Selv om hun har bodd i Oslo i over tjue år, regnes hun fremdeles som Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne. Gift norsk, «nesten» norsk og med egen dansk fanklubb. Majken står øverst på ønskelista når arrangører vil ha en myk, rå eller swingende stemme sammen med profilerte storband.

Du tror på denne dama!
Når makeløse Majken synger «All or nothing at all» tror du på det. If it’s love, there ain’t no in
between … Og det er ikke noe in between med Majken. I 2011 utga Majken CD nummer fire i eget navn, «Speak Love». Den inneholder ni håndplukkede standardmelodier, både kjente og mindre kjente, pluss en låt komponert av gitarist Frode Kjekstad. I 2017 gjorde Majken en rekke større konserter i anledning av markeringen av Ella Fitzgeralds 100-års jubileum. De kunne ikke funnet en bedre stemme til å markere Ella.

På Ribbejazzen stiller Majken Christiansen opp med seg selv på vokal. Pluss denne kalastrioen:

• Magne Arnesen – piano
• Andreas Dreier – kontrabass
• Torstein Ellingsen – trommer

Ta med ørene på Majken-konsert. Det fortjener de.